top of page

Elongatii Vertebrale

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. It's easy.

Terapia prin elongație vertebrală nu doare, dar te poate scăpa de durerile de coloană și chiar de intervenții chirurgicale riscante în această zonă.

 

Elongația este o terapie modernă ce și-a dovedit clinic eficiența în diverse tipuri de hernii de disc, deshidratări și protruzii discale, sindrom fațetar, discopatii lombare sau alte probleme ale coloanei vertebrale. Nu prezintă niciun fel de risc sau efecte adverse și este coniderată o alternativă eficientă pentru tratarea afecțiunilor coloanei.

Elongația – terapia care relaxează și vindecă coloana

 

Elongația vertebrală înseamnă tracțiune sau întinderea unor regiuni ale coloanei, făcute pentru a scădea presiunea intervertebrală și, prin urmare, pentu a realinia coloana. Este o terapie modernă care se aplică cu echipamente specializate, care produc decompresia.

 

Decompresia înseamnă reducerea presiunii intradiscale prin relaxarea musculară, detensionarea ligamentelor și mărirea spațiului dintre vertebre.

 

Cercetările științifice au arătat că discul intervertebral este responsabil de un număr mare de dureri și simptome ale coloanei vertebrale, care se extind și la nivelul mâinilor și picioarelor. Mai mult, discul intervertebral are nevoie de hidratare pentru a se meține sănătos, dezhidratarea lor se încetineşte prin poziţia corectă a coloanei şi decompresia acesteia. Studiile atestă faptul că scăderea tensiunii intradiscale duce la resorbția parțială a herniei către discul intervertebral.

 

Ședințe fără dureri

 

Pacientul este așezat într-o poziție relaxantă pentru coloană, adică întins, pe spate. Comparativ cu statul pe scaun sau în picioare, această poziție scade presiunea intradiscală, iar prin adăugarea elongației se reduce și mai mult presiunea intradiscală “mărindu-se” distanța dintre discurile vertebrale.

 

“Mărirea spațiului” intervertebral are efect de a elimina compresia asupra rădacinii nervoase și reduce semnificativ durerea. În plus, se produce o presiune intervertebrală negativă ce grăbește hidratarea și vindecarea discului.

 

Forţa de tracţiune a elongației are scopul de a îndepărta vertebrele între ele și se execută treptat, progresiv, atât la începutul şedinţei cât şi la sfârşitul ei, dar şi de la o şedinţă la alta.

 

 

Recomandări și contraindicații

 

Durerile coloanei vertebrale sunt foarte răspândite, mai ales în rândul persoanelor sedentare, ce nu își asumă o poziție corectă a coloanei. Majoritatea pot fi tratate cu ajutorul elongaţiilor, recomandate de un medic specialist în urma unui consult, care reușesc în cele mai multe cazuri să amelioreze şi să vindece afecţiuni precum durerea lombara de diferite cauze, hernia de disc, sciatica, scolioza, sindroame clinice dureroase cervicale, toracale și lombare de origine mecanică, acute sau cronice, determinate de afectarea discurilor, ligamentelor sau a masei musculare.

 

Elongația nu se recomandă  persoanelor cu implanturi la nivelul coloanei, cu fracturi, tumori, anevrism aortic abdominal sau osteoporoză avansată.

simbols2_edited.jpg
bottom of page